onsdag 30. september 2009

Logan Hicks

Logan Hicks er en verdenskjent street art-kunstner.  Særlig kjent er han for sjablongtrykkene sine. Nå er det en utstilling i Stavanger som heter Nuart der Logan Hicks har bidratt med kunsten sin. Jeg var på denne utstillingen forrige fredag, og ble kjempeimponert! Nuart er en årlig street art-festival i Stavanger. Festivalen består av utstillinger, filmvisninger, kunstpresentasjoner, workshops og mye arbeid på vegger, biler og tak over hele Stavangers sentrum.

Her er en liten film om Logan Hicks når han dekorerte den ene veggen i utstillingslokalet til Nuart. Det er veldig facinerende. Anbefaler å se den!

Noen bilder av Logan Hicks arbeid:









Her er noen av bildene jeg tok når jeg var i Stavanger:















Det er kjempekjekt å se at kunst kan være så masse forskjellig. Street art er moderne, og kan være politisk og provoserende, samtidig som vakkert og fortellende.

onsdag 23. september 2009

Freia - et lite stykke Norge

”Freias Melkechokolade fortjener å komme i hver Mands Lomme, i hver Kvindes Mund. Den vil simpelthen gjøre tilværelsen lysere for os” 
– Journalist, Folkebladet (1907)



En merkevare er en vare fra en helhetlig samling av produkter. Produktene har ofte tilført et symbol eller en logo. Etter en tid vil kunder bygge opp tillit til merkevaren, og kjenne merket igjen på andre produkter.



Freia sjokoladefabrikk er en tradisjonellrik fabrikk som har holdt til i Rodeløkka i Oslo siden 1889. I 1993 kjøpte Kraft Foods Freia, er det investet i ny teknologi, mer effektive produksjonanlegg og byggningsmasse, som gjør at fabrikken blitt bedre og får mer flyt.

Produksjonen av Freias melkesjokolade startet i 1906, og har siden den gang hatt en helt spesiell plass i sjokolade-Norge.



Fra 1926 har Freia melkesjokolade hatt norsk kyr på sommerbeite på embalasjen. ”Hvorfor?” – tenker man. Grunnen er ganske enkel. Før 1926 hadde nemlig Freia melkesjokolade byttet navn ofte. Blant annet ”Freia Melkechokolade”, ”Norsk Melke-chokolade” og ”Norsk Melk Chokolade”. Grunnen til at navnet fikkk tilført ”norsk” var for at ingen skulle tro at det var improtert sjokolade. Og grunnen til at melkesjokolade ble delt opp, var at det skulle være fokus på melke. Det er faktisk derfor det er illustrert kyr på embalasjen. For å reklamere for melkens betydning på folkehelsen. Så istede for å reklamere for ”Drikk melk” reklamerte Freia for ”Spis melk”.

Her er noen ulike slagord merkevaren Freia har hatt:
-       ”Virker oplivende og bidraget til å bevare sindets munterhet”
-       ”Europas bedste spisechokolade”
-       ”Ingen over – ingen ved siden”
-       ”Hele Norges sjokolade”
-       ”...alle nordmenns felleseie”
-       ”Et lite stykke Norge”


Er Freia et lite stykke Norge? Dette er i alle fall det jeg mener er typisk norsk:



onsdag 16. september 2009

Per Spook

Per Spook er en norsk moteskaper og klesdesigner. Han har en kjærlighet for sort/hvit, og bruker dette i mange av kolleksjonene sine. Utstillingene bærer ofte preg av grafiske mønster eller er inspirerte av den nordiske naturen og det nordiske klimaet. Han har også ofte brukt selbu-mønsteret og strikk i kolleksjonene sine. Per Spook designer ikke bare tekstiler og klær i sort/hvitt, men også i spreke farger. Det vet jeg fordi jeg har vært på en av utstillingene hans i Oslo. Det var så mange nydelige klær, for alle anledninger. 









Ugly Childrens Clothing

"Ugly Childrens Clothing" ble startet av tre menn (André Jåtog, Aleksander Herresthal og Eivind Stoud Platou) og en baby. En veldig liten gutt. Da han ble født ble det behov for veldig små klær. Mennene syntes av de fleste klærnene var jentete. Det var slik "Ugly Childrens Clothing" ble til, bare noen få måneder etter at den lille babyen Jesper ble født. Deres første kolleksjon kom ut høsten 2006.






http://uglycc.com/home/


mandag 14. september 2009

Møbelgalleriet

På fredag for litt over en uke siden var klassen på "Møbelgalleriet". Der var det kjempemange nydelig og stillige møbler.
"For å leve livet slik du vil ha det, er det viktig å skape omgivelser og miljø som gjenspeiler noe av deg og din stil. Innredning fra rom til rom skal gi deg en god følelse og en atmosfære som følger drømmer og forventninger (...)"- http://www.moebelgalleriet.no/
På møbelgalleriet falt jeg særlig for den ene stolen, "Peel" designet av Olav Eldøy, Jonas Verde og Petter Wullum. Den har et elegant design, og er inspirert av et appelsinskall.
Denne stolen likte jeg også veldig godt, både fordi den er vakker å se på, men også fordi den var fantastisk god å sitte i. Det var faktisk vanskelig å komme seg opp fra den. Den er designet av Hans J.Wegner.
Her er en stol vi har i kantinen på skolen, og heter "Syveren" (den til høyre). Den er designet av Arne Jacobsen i 1955. Hvem skulle trodd at designet var så gammelt? Stolen til venstre heter "Mauren" og ble designet i 1951. 

Denne liker jeg også veldig godt, og har den faktisk på hytten. Den er designet av Bruno Mathson.
Det var kjempespennende å se alle de nydelige (og noen litt mindre nydelige) møblene! 

Velkommen til min blogg!

Så kjekt at du besøker min blogg! I denne bloggen skal jeg skrive og legge ut bilder om og av det vi holder på med i faget, altså i "Visuell kultur og samfunn". Jeg gleder meg til dette, siden vi nå har hatt faget i ca. en månded, og jeg liker det. Vi får mange spennende oppgaver, og jeg merker at jeg allerede blir mer oppmerksom på det som er rundt meg, særlig innen møbeldesign, siden vi har hatt mye om det. Håper du koser deg med bloggen min!